6 Συμβουλές για την συντήρηση της λεπίδας εκχιονισμού

  
Ανακοινώσεις 19/06/2017


Warning: Use of undefined constant youTube_replacer - assumed 'youTube_replacer' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/ekhionistika.gr/httpdocs/libr/rest.class.inc on line 454

Warning: Use of undefined constant youTube_replacer - assumed 'youTube_replacer' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/ekhionistika.gr/httpdocs/libr/rest.class.inc on line 456

Τώρα που ο χειμώνας είναι πίσω μας, πολλοί επαγγελματίες εκχιονισμού έχουν ήδη αποθηκεύσει ή ετοιμάζουν τις λεπίδες τους για αποθήκευση. Μετά από ένα βαρύ χειμώνα, μερικές φορές μόνο το να ετοιμάσετε την λεπίδα εκχιονισμού σας προς αποθήκευση δεν είναι αρκετό. Αν παρατηρήσετε ότι έχει περισσότερη απ’ την φυσιολογική φθορά, θα πρέπει να σκεφτείτε την συντήρησή της. Διαβάστε παρακάτω για μερικές συμβουλές αναφορικά με την συντήρηση της λεπίδας εκχιονισμού.

Όσον αφορά τις λεπίδες εκχιονισμού της BOSS, το αυθεντικό χρώμα βαφής σε αυτές είναι ψημένο με επίχρισμα σκόνης και δεν υπάρχει τρόπος να επισκευαστεί ένα μικρό κομμάτι επιχρίσματος σκόνης με περισσότερη σκόνη επιχρίσματος. Θα πρέπει απλά να χρησιμοποιήσετε κανονική μπογιά. Η BOSS προσφέρει την κλασσική BOSS κόκκινη και μαύρη μπογιά, την οποία μπορείτε να παραγγείλετε από το τμήμα προμηθειών της εταιρείας μας.

Συμβουλή # 1 – ΑΠΟΤΡΕΨΤΕ ΤΗΝ ΣΚΟΥΡΙΑ ΠΡΙΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ: Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε ευκολότερη την διαδικασία συντήρησης είναι να αποτρέψετε την εμφάνιση της σκουριάς από την αρχή. Μετά από μεγάλες χιονοπτώσεις, το αλάτι και το χιόνι μπορούν να ταλαιπωρήσουν την λεπίδα εκχιονισμού. Προσπαθήστε να πλένετε την λεπίδα σας μετά από μεγάλες χιονοπτώσεις, για να αποτρέψετε την συσσώρευση αλατιού. Μετά από κάθε πλύσιμο θα πρέπει να γρασάρετε όλα τα κινητά μέρη. Θα πρέπει επίσης να προσέχετε τις ηλεκτρικές συνδέσεις ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν έχουν φθορά.

Συμβουλή # 2 – ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΤΗΝ ΛΕΠΙΔΑ: Πριν κάνετε οποιαδήποτε συντήρηση, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι η λεπίδα εκχιονισμού σας είναι καθαρή από οποιαδήποτε σκόνη, αλάτι ή γράσο. Ρίξτε νερό με μάνικα χρησιμοποιώντας σαπουνάδα, για να αφαιρέσετε οποιαδήποτε κατάλοιπα.

Συμβουλή # 3 – ΤΡΙΨΤΕ ΤΗΝ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΗ ΜΠΟΓΙΑ: Για μικρές περιοχές φθοράς ή ξεφλουδισμένης μπογιάς, μπορείτε να τρίψετε την περιοχή με γωνιακό τροχό ή με μεταλλική βούρτσα. Το μέγεθος της σκουριάς ή της μπογιάς που πρέπει να αφαιρέσετε, θα καθορίσει το μέγεθος του τροχού που θα χρειαστείτε. Αφού έχετε τελειώσει να λειαίνετε τα πάντα, μένει μόνο αστάρι και μπογιά. Για αστάρωμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αστάρι με βάση τον ψευδάργυρο ή κάτι ανάλογο με αστάρι ψευδαργύρου. Για την εφαρμογή της βαφής στην λεπίδα χρησιμοποιήστε ψεκαστικό.

Συμβολή # 4 –ΑΜΜΟΒΟΛΗ: Αν η λεπίδα σας απαιτεί ολικό βάψιμο, ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε να την κάνετε όλη αμμοβολή. Μετά την αμμοβολή ή την αποβαφή, μπορείτε να το πάτε κάπου για να ξαναγίνει η βαφή με επίχρισμα σκόνης, όπως αναφέρθηκε πριν, ή θα μπορούσατε να ασταρώσετε και να το βάψετε μόνοι σας.

Συμβουλή # 5 – ΚΟΠΗ & ΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗ: Για το γέμισμα αυλακωμάτων ή τρυπών στην λεπίδα σας, θα πρέπει να κόψετε το φθαρμένο υλικό και να συγκολλήσετε νέο. Μετά ακολουθείτε την ίδια διαδικασία, όπως για μικρά μπαλώματα͘  λειάνετε την περιοχή με γωνιακό τροχό, ασταρώστε με αστάρι με βάση το ψευδάργυρο και ψεκάστε την μπογιά.