Βέλτιστες πρακτικές για την αποθήκευση του αλατιού

  
Ανακοινώσεις 25/09/2017


Warning: Use of undefined constant youTube_replacer - assumed 'youTube_replacer' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/ekhionistika.gr/httpdocs/libr/rest.class.inc on line 454

Warning: Use of undefined constant youTube_replacer - assumed 'youTube_replacer' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/vhosts/ekhionistika.gr/httpdocs/libr/rest.class.inc on line 456

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι το αλάτι απαιτεί σωστή αποθήκευση καθόλη την περίοδο του χρόνου. Το αλάτι μπορεί να έχει πολύ επιβλαβείς συνέπειες στο περιβάλλον, πράγμα το οποίο προκάλεσε πολλά κράτη ανά τον κόσμο να ορίσουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις αποθήκευσης αλατιού και πρόστιμα, όταν οι προϋποθέσεις αυτές δεν τηρούνται και προκαλούνται ζημιές.

Επιπτώσεις Αλατιού στο περιβάλλον:

 • Η διαρροή αλατιού μπορεί να επηρεάσει το πόσιμο νερό, όταν διεισδύει σε πηγές νερού.
 • Οι οργανισμοί του γλυκού νερού μπορεί να υποστούν βλάβη από μη επιτρεπτά επίπεδα αλατιού στο νερό. Ο πληθυσμός των ψαριών, φυτών, βατράχων και άλλων οργανισμών του γλυκού νερού μπορεί να επηρεαστεί από την διαρροή αλατιού.
 • Τα δέντρα και τα φυτά, μπορούν επίσης να επηρεαστούν από το αλάτι. Αν διασκορπιστεί στο έδαφος, αφυδατώνει και σκοτώνει τα κοντινά φυτά και ζώα τα οποία εξαρτώνται από το νερό για την διαβίωση τους.
 • Αυτοί οι λόγοι είναι μερικά απ’ τα ενδεχόμενα που οδηγούν σε κυβερνητικά πρόστιμα για την λανθασμένη αποθήκευση αλατιού. Ενώ η λανθασμένη αποθήκευση αλατιού, μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις, η σωστή αποθήκευση μπορεί να εξασφαλίσει ότι θα είστε έτοιμοι, όταν χτυπήσει η επόμενη κακοκαιρία.

Πλεονεκτήματα της σωστής αποθήκευσης αλατιού:

 • Γενικά, οι περισσότεροι αλατοδιανομείς απαιτούν ξερό, χύδην υλικό, για να το διανέμουν σωστά. Η σωστή αποθήκευση αλατιού διατηρεί το αλάτι χωρίς υγρασία, έτσι ώστε να είναι εύκολο το φόρτωμα και ο διασκορπισμός του.
 • Το αλάτι έχει επίσης την μοναδική ιδιότητα ότι, αν αποθηκευτεί σωστά, δεν χάνει ποτέ την δραστική του δύναμη. Αν έχει απομείνει αλάτι από την προηγουμένη χρονιά, η σωστή αποθήκευση του, μπορεί να διασφαλίσει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και την επόμενη χρονιά. Αλάτι το οποίο δεν καλύπτεται σωστά μπορεί να χαθεί στο έδαφος και να σας κοστίσει χρήματα.

Οι καλύτεροι τρόποι να αποθηκεύετε αλάτι:

 • Αποθηκεύετε το αλάτι σε ένα καλυμμένο και προστατευμένο από τη βροχή χώρο. Είναι σημαντικό το αλάτι να προστατεύεται από τις καιρικές συνθήκες. Το αλάτι που είναι εκτεθειμένο σε βροχοπτώσεις “πετρώνει” και δύσκολο να διασκορπιστεί. Προτείνεται σκληρό κάλυμμα διότι είναι δύσκολο να καλυφθεί αποτελεσματικά με μουσαμά κατά την διάρκεια βροχών η χιονοπτώσεων.
 • Είναι εξίσου σημαντικό να ληφθεί υπόψιν πόσο μεγάλος θα πρέπει να είναι ο αποθηκευτικός χώρος. Η πρώτη μέριμνα πρέπει να είναι η ποσότητα του αλατιού που αποθηκεύεται, η δεύτερη είναι τι είδους όχημα χρησιμοποιείτε για να φορτώσετε και να μεταφέρετε το αλάτι. Επιβεβαιώστε ότι το όχημά σας θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο αλάτι εύκολα και με ασφάλεια.
 • Διασφαλίστε ότι υπάρχει σωστή αποχέτευση στον αποθηκευτικό χώρο. Το έδαφος θα πρέπει να επιτρέπει την αποστράγγιση των όποιων νερών μακριά από το αποθηκευμένο αλάτι αλλά όχι σε κοντινά αποχετευτικά συστήματα ή πηγές φρέσκου νερού.
 • Μπετό ή άσφαλτος είναι οι προτεινόμενες επιφάνειες για την αποθήκευση του αλατιού. Τα δυο αυτά υλικά μπορούν να αντέξουν την φθορά φορτώματος, εκφορτώματος και αποθήκευσης υλικών όπως το αλάτι.
 • Δεν υπάρχει αμφιβολία για την χρησιμότητα του αλατιού στην καταπολέμηση του χιονιού και του πάγου στους δύσκολους χειμερινούς μήνες. Για αυτό θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι έχετε αρκετό απόθεμα αλατιού και ότι το αποθηκεύετε σωστά, σύμφωνα με τους κανόνες αποθήκευσής.